Om Storsjö FVOF

Storsjö FVOF är en av Jämtlands största fiskevårdsområden. Det är inte bara en av de största, utan också en av de vackraste och allra bästa platserna att fiska på i hela Sverige. Området sträcker sig över 50.000 hektar skog, orörd natur och magiska fjäll. Här finns fler än 50 sjöar och 2 mil långa strömmar. Här finns många fiskemetoder att välja i mellan – som båtfiske, trolling, flugfiske, spinnfiske, mete och vinterfiske.

Det är också i Storsjö FVOF du hittar de berömda Sölvbacka-strömmarna med utsökt harr- och öringfiske. Runt Storsjö finns fler strömmar där det bara är tillåtet att flugfiska. I Skärkåns fiskeströmmar tar sig den långvandrande storöringen upp. Det är i Skärkån storöringen har sin främsta reproduktionslokal.

I Storsjön finns naturliga bestånd av röding, storöring upp mot 5 – 6 kg, harr men även gädda, sik, lake och elritsa. I mer isolerade sjöar och i sjöarna upp mot fjällen finns naturliga bestånd av öring och röding.

Mitt i området omgivet av de vackra fjällen ligger den lilla trevliga byn Storsjö Kapell. Här hittar du boende och en liten affär, som förutom ett urval av livsmedel och drivmedel också har ett litet sortiment av fiskeredskap. Det är i fjällbyn Storsjö Kapell som det varje år på långfredagen hålls en mycket populär pimpeltävling. 

Storsjö FVOF välkomnar alla till Sveriges absoluta paradis för fiskare och naturälskare. Njut sommarens ljusa nätter och vårens solstrålar när du pimpelfiskar på sjöns is, höstens färgpalett och vinterns knarrande snö. I Storsjö kan du fiska hela året runt. 

Foto: Ingvar Larsson